21 Ekim 2012

Windows 8


Microsoft şirketinin yeni göz bebeği Windows 8 çoktan görücüye çıktı hatta Ramazan bayramının hemen öncesi Windows 8 RTM sürümü,MSDN ve TechNet kullanıcılarına dağıtıldı.26 Ekim 2012 tarihinde ise satışa çıkacak.Peki siz Windows 8 ile tanıştınız mı?Eğer hala tanışadıysanız detaylı Windows 8 incelememiz sizi bekliyor

  • Hızlı Açılış

Artık bilgisayarınız sizi Windows 8 ile daha hızlı karşılayacak.Önceki sürümlerin aksine Windows 8 çok büyük bir hızla açılıyor ve kullanıma hazır oluyor.Yaklaşık olarak 20 saniyede açılıyor ve 11 saniyede kapanıyor. 
  • Metro'ya Merhaba Deyin

Windowsun hızlı açılışından sonra bizi alışılmışın dışında birşey bekliyor olacak,Microsoft'un yeni silahı ''Metro Arayüzü''.Windows bu yeni işletim sisteminde tasarım alanında çok büyük değişikliklere gitti.Bunlardan biri kuşkusuz başlat çubuğunun kalkması yerine metro arayüzünün gelmesi.Masaüstüne ise metro üzerinden geçiş yapacağız.

 Metro
  • Yeniden Başlayın

Windows 8'i baştan yükleme seçenekleri, artık eskisinden daha da kolay. Ev kullanıcıları PC'lerini sıfırlayabiliyor (tüm verileri silerek baştan yükleme) veya yenileyebiliyorlar (kişisel dosyaları ve metro uygulamalarını koruyarak yeniden yükleme). Kurumlar, sıfırlama özelliğini yönetici denetimine bağlayabilirken, yenilemeyi kullanıcıya bırakabiliyorlar.
  • Bir Yanda Müzik,Bir Yanda İnternet

Metro arayüzünün bize sunduğu imkanlardan biri de iki uygulamayı yan yana çalıştırabilmesi.Şu an Android 4.0'da ve Apple iPad 2'de bile yok.Bu sayede örneğin bir videoyu seyrederken bir yandan da internette gezebileceğiz veya başka bir işlem yapabileceğiz.

 
  • Windows Mağaza

Metro arayüzü bildiğimiz üzere üzerinde çeşitli uygulamalar bulunduruyor.Daha fazlasını indirmemiz içinde ''Windows Mağaza''yı yapmış.Metro üzerinde bulunan sekmeden girerek yüzlerce uygulamayı ücretsiz(ücretli olanlarda var) indirebilirsiniz.Windows bu özelliği ile Apple'in Mac App Store'na rakip olmaya çalışmış.Fakat bize göre Windows Mağaza kısa bir süre içinde App Store kadar sevilecek.

Windows Store




Windows Store Apps


  • Dosyalarınıza Her Yerden Ulaşın

Microsoft'un online depolama hizmeti olan SkyDrive,Windows 8 ile entegre olacak. Bu sayede Metro arayüzünde SkyDrive'daki fotoğraflarımızı görebileceğiz. Daha gelişmiş bulut özellikleri arayan kurumların ihtiyaçlarını ise Windows Azure karşılayacak.

SkyDrive
SkyDrive

  • Yenilenmiş Görev Yöneticisi

Windows 8'in en çok geliştirilen işlevlerinden biri de Görev Yöneticisi. Aracın varsayılan ekranı, artık sadece çalışan işlemlerin isimlerini gösterecek ve yanıt vermeyen işlemleri kolaylıkla görüp,sonlardırmamıza izin verecek.

Yeni Görev Yöneticisi

Yeni Görev Yöneticisi-2
  • Internet Explorer 10

Windows yeni ürününe birçok ayrıcalık sunuyor.Bunlardan biride gelişmiş Internet Explorer 10.Metro arayüzünde gelen bu uygulama sadece Windows 8'de açılıyor.Tam sayfa internet deneyimi sunan Internet Explorer 10,Windows 8'in varsayılan internet tarayıcısı olarak geliyor.

Windows 8'in İnternet Tarayıcısı

  • Sonunda!

En sonunda Microsoft bize müjdeli haberi verdi.Windows 8 artık harici disk veya USB bellek üzerine kurulabilecek.
  • Daha Gelişmiş Kopyalama

Windows 7'nin kabuslarından olan kopyalama işlemi hepimizi bazen çileden çıkarabiliyor.Size Windows 8 ile daha hızlı dosya transferi var demeyi çok isterdim fakat bu öyle birşey değil,bu Windows 8'in kopyalama/kesme işlem aracının yeniden düzenlenmesiyle ilgili.Bundan sonra aynı anda birden fazla işlem yaparsanız herhangi bir yavaşlama olmayacak ve işlemler aynı pencerede görünecek.
  • CPU Ve Bellek Kullanımı

Yeni windows eskiye nazaran daha az kaynak tüketiyor.Yani Windows 8 bellek ve CPU kullanımında biraz daha cimri ve başarılı.Bu farkı metro uygulamalarında görebilirsiniz.
  • Windows Live ID

Windows 8 bizden metro uygulamalarını kullanamk için Windows Live ID'mizi istiyor.Windows Mağaza'ya hesabınınız olamadan giremezsiniz.Fakat iyi yanları da var tabii ki.Örneğin kişiler,mesajlaşma,posta uygulamalarında bayağı işinize yarayacak.Unutmadan söyleyelim Windows Live ID,normal bir hotmail hesabıdır.
  • Daha Fazla Görsellik

Windows 8 RTM sürümünde toplam 20 tane farklı metro teması  bulunuyor.Ayrıca kendi temanızı ve renklerinizi oluşturabiliyorsunuz.Windows 8 RTM ile beraber kilit ekranı duvar kağıtları ve gelen duvar kağıtlarının sayısında da bir artış görüldü.Windows 8, piyasaya çıkacak sürümle beraber, görsel açıdan daha da iddialı bir hale geldi.

  • Windows 8 Bizi Unutmadı

Windows 8'in RTM sürümünde yeni TL simgesinin olduğu ortaya çıktı.Yeni TL sembolüne Türkçe Q ve F klavyelerde ''AltGr+T'' tuş kombinasyonuyla ulaşılabilecek.
  • Cebinizdeki Windows

Bulut veri depolama teknolojisi ile bilgisayarınız ve cep telefonunuz paralel olarak senkronize olacak, cep telefonunuzu yanınıza aldığınız anda bilgisayarınızdaki son çalışmayı cep telefonunuzdan devam edebileceksiniz.

0 Yorum:

Yorum Gönder