17 Kasım 2012

Microsoft Surface'a Daha Yakından Bakın


Microsoft şirketi yeni ürününü en sonunda görücüye çıkardı.ABD'nin Los Angeles kentinde yapılan ve bir çok online yayın tarafından canlı olarak yayınlanan etkinlikte tanıtılan tablet, ''Microsoft Surface'' adını taşıyor.




Microsoft Surface adında 2 adet tablet bulunuyor. Bu tabletlerden biri Windows RT, diğeri ise Windows 8 Pro kullanıyor. RT olan ARM tabanlı olarak hazırlanan tablet ve Windows 8'in sadece tablet versiyonunu kullanıyor. Windows 8 Pro işletim sistemini kullanan modelin ise normal bilgisayarlardan hiçbir farkı yok. Tek farkı tablet şeklinde tasarlanmış olması.



Her ikisi tablette MicroSD kart okuyucu ve dahili web kamera içerecek olan tabletlerin ilki USB 2.0, ikincisiyse USB 3.0 bağlantısına sahip olacak. İlk tabletin HDMI, ikinci tabletinse DisplayPort görüntü çıkışı olacağı belirtiliyor. Windows RT'li tabletin depolama kapasite seçenekleri 32 ve 64 GB, Windows 8 Pro çalıştıran modelinse 64 ve 128 GB olacağı belirtilmiş.


Şimdi isterseniz birazda bu yeni ürünün özelliklerinden bahsedelim.

• Yazılımı ön plana çıkarıyor: Surface tabletler USB bağlantı noktası, 16:9 görüntü oranı ile HD standartlarını destekliyor. Tasarımı sayesinde 22 derecelik duruş açısı ile PC kullanımındaki doğal pozisyonu sağlayan Surface tabletler kullanımı kolaylaştırarak donanım yerine yazılımı ön plana çıkarıyor.

• VaporMg: Surface’in kasası, VaporMg (Vapor-Mag) adı verilen farklı tasarım yaklaşımıyla, metalik lüks saatleri andıran bir görünüm sağlıyor. Magnezyumdan üretilen parçalar, 0,65 mm ile kredi kartından daha ince bir tasarıma sahip. Bu sayede cihaz; daha ince, daha hafif ve dayanıklı hale geliyor.

• Entegre destek çubuğu: VaporMg tasarım aynı zamanda cihazların 22 derecelik görüş açısı ile durabilmesini sağlayan entegre bir destek çubuğunu da içeriyor. Kendinden var olan bu stand sayesinde Surface tabletler, aktif veya pasif kullanımda en etkin deneyimi sunuyor. Bu sayede Surface’in HD ekranından film izlemek ve video kamera ile görüntülü görüşme için cihazı elde tutmak veya bir yere dayamak zorunda kalmıyorsunuz. Cihaza ekstra ağırlık veya kalınlık katmayan bu entegre destek çubuğu kullanılmadığında ise cihazın içine girerek kayboluyor.

• Dokunmatik kapak: Surface’in 3 mm’lik dokunmatik kapağı bilgisayarlar ile insanlar arasındaki etkileşimi bir sonraki aşamaya taşıyor. Basınca duyarlı eşsiz bir teknoloji içeren dokunmatik kapak, tuşlara dokunuş ve hareketleri algılayarak dokunmatik ekran klavyelerinden çok daha hızlı yazı yazmanızı sağlıyor. Farklı renk seçenekleri ile sunulacak olan bu kapaklar, Surface’e mıknatıslı bağlantı noktasından kolayca takılabiliyor ve aynı zamanda cihazı koruyan bir kapak işlevi görüyor. Klavye ile yazma hissinden vazgeçmek istemeyenler ise 5 mm inceliğinde, hareketli tuşlara sahip farklı kapağı tercih edebiliyor.

Ayrıca;

    Ürünün Çıkış Tarihi:26 Ekim 2012
    Ürünün Fiyatı:Tegra 3 RT modeli 599 Dolar,Ivy Bridge‘li Windows 8 Pro modeli 999 Dolar olduğu söyleniyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder