17 Kasım 2012

Windows Phone 8 Hakkında


Windows 8 daha adının ilk duyulduğu anlarda tüm platformlara uygun olacağını öğrenmiştik.Ve Microsoft şirketi bu kararın arkasında durup,cep telefonları için ''Windows Phone 8'' üretti.Fazla sevinmeyin çünkü böylesine gelişmiş özelliklere sahip bir canavar,sadece bunu taşıyabilecek telefonlarda olur.Kast ettiğimiz şey tabii ki de akıllı telefonlar.Telefondan ziyade işte Windows Phone 8'in özellikleri.





Windows Phone 8,Windows 8 ile tam uyumlu bir işletim sistemi olacak. İkisi de aslında birbirlerinin birer parçasıymış gibi çalışacağı için ikisi arasında senkronizasyon ve uygulama konusunda hiçbir zorluk da yaşanmayacak. Aslında Apple'ın iOS ve Mountain Lion ile
kurmaya çalıştığı yapının biraz daha üst modelinin Microsoft tarafından gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz. Çünkü iOS uygulamaları Mac'te çalışmazken Windows 8 uygulamaları WP8'de çalışabilecek.



Microsoft'un en önemli yeniliklerinden biri de kesinlikle bu uygulama noktası. Windows 8'e uygulama geliştirenlerin çok kolay bir şekilde Windows Phone 8'e de uygulama geliştirebileceği belirtiliyor. Windows Phone 8 ile aralarında Türkçe'nin de bulunduğu birçok dil desteği de geliyor.

Windows Phone 8'in arayüzünün de değiştiğini söyleyelim. Artık iki büyük kutu yanyana olarak sınırlı kalmayacak. Hem aşağı hem de yatay olarak çok daha fazla kutu ekranda gözükebilecek. Örneğin kişiler, mail, mesajlar ve arama kutusu yan yana minik halde sıralanabilecek. Yenilenen arayüzün çok daha kullanışlı bir hale geldiğini belirtmek gerek.

NFC desteği de bulunan WP8 telefonlar, Surface tabletler ile çok kolay veri alışverişi yapabilecek. NFC sayesinde cihazları birbirine yakınlaştırmak, veri transferi için yeterli olacak. WP8 ile artık çift çekirdek başta olmak üzere çoklu işlemci teknolojileride tam anlamıyla desteklenmiş olacak.


Internet Explorer 10

Internet Explorer 10 desteği de tıpkı Windows 8'ler gibi WP8'lere geliyor. Aslında Windows Phone 8 için, Windows 8'in tablet modelinin daha basit hale getirilerek telefonun içine sıkıştırılmış versiyonu diyebiliriz. Çünkü Microsoft'un Windows 8 ile getirdiği birçok yeniliğe WP8'de sahip olacak.

WP8'ler üç farklı ekran boyutuyla sunulacak. WP 7'de kullanılan WVGA'ya ek olarak WXGA ve 720p olmak üzere üç farklı ekran çözünürlüğünde telefonlar kullanabilecek.Bunlar sırasıyla 800x480 (WVGA), 1280x768 ve 1280x720.WP8 telefonlar ayrıca MicroSD desteğine de sahip olacak. Böylece ekstra depolama alanı sağlanabilecek.

Gelelim işin en acıklı tarafına. Windows Phone 8, yeni bir işletim sistemi olacağı için şu anda piyasada olan hiçbir Windows Phone 7 telefonlara yüklenmeyecek, güncellenmeyecek.Sadece Windows Phone 8'li telefon olarak satılacaklar. Yani Lumia 800 ve Lumia 900 gibi Windows Phone 7'nin en iyi telefonları, WP7'de kalmaya devam edecek.



0 Yorum:

Yorum Gönder