17 Kasım 2012

Sayısal Veriler İs Basında


Biz Türk'ler olarak nedense sayısal verilere ayrı bir saygı duyarız.Bize birşey deseler inanmamak için kırk takla atarız ama önümüze sayısal bir veri getirdikleri zaman hemen inanır ''hee!bak bu böyleymiş..'' der,aynısını sağda solda anlatırız.Çünkü sayısal veriler var.Bizde yurdum insanına Windows 8'in hızını göstermek istedik.İşte sayısal veriside aşağıda.


Tüm bunlara başlamadan önce düşündüm ki her yeni Windows sürümü duyurulmaya hazırlandığında yenisinin eskisine göre daha hızlı ve daha güçlü olduğu iddia edilir. Geçmiş tecrübelerime dayanarak bu iddia bazen doğru olsa da çoğu zaman doğru olmadığını biliyorum.

Sonuçta yeni işletim sistemi yeni donanımların sunduğu özellikleri tam anlamıyla kullanıyor ve bu da bazen performansa kötü yönde etki edebiliyor. Windows 7 çıkarken Microsoft, yeni işletim sisteminin 15 saniye gibi kısa bir sürede açılacağını iddia etmişti. Eğer hızlı bir SSD’ye sahip değilseniz bunun geçerli olmadığını artık hepimiz biliyoruz. Ancak Windows 8 için hızlı açılma iddiası bu sefer doğru gibi.
PCMag, aynı sistem üzerinde Windows 8 ve Windows 7’yi çeşitli yönlerden karşılaştıran bir inceleme yapmış. Testlerin tümünde 2.5 GHz Core i5, 6 GB RAM, 500 GB HDD ve Intel HD Graphics 3000 donanımına sahip Toshiba Portege R835-P88 dizüstü kullanılmış. Karşılaştırma için Windows 7 64-bit ve Windows 8 64-bit sürümleri sıfırdan kurulmuş.

İşte Sayısal Veriler!


Sonuçlardan görüldüğü üzere Windows 8 nerdeyse tüm alanlarda Windows 7’yi geçmeyi başarıyor. Özellikle açılış süresi etkileyici, Windows 8 neredeyse Windows 7’nin yarı zamanında açılıyor. Windows 8 her şeyi baştan yüklemek yerine kapanırken bellek durumunu diske kaydediyor ve açılışta bunu doğrudan belleğe yükleyerek hızı artırıyor. Üzerinde SSD sürücü olan sistemlerde bu açılış süresinin daha da kısalması şaşırtıcı olmaz.

0 Yorum:

Yorum Gönder